Werkwijze | alles wat je moet weten

WERKWIJZE

Bent u geïnteresseerd in onze radiatorombouwen? Op onze site kunt u bij het tabblad: Bereken uw prijs, snel en eenvoudig uw eigen radiatorombouw ontwerpen, berekenen en bestellen. Bovenin ziet u dan direct uw prijs verschijnen.

Als alles duidelijk is kunt u op de afrekenpagina afrekenen en is de bestelling definitief. Indien u nog vragen heeft over de juistheid van uw aankoop of wilt laten inmeten/monteren door ons team kunt u drukken op de knop: ‘extra controle’.

CHECK

Drukt u op ‘extra controle’ om de order nog gratis telefonisch te checken mag u dat in de opmerkingen erbij zetten. Verder ontvangen we graag een overzichtsfoto van de situatie die u op de volgende pagina kan uploaden. We nemen altijd en snel contact met u op om uw bestelling tot in detail door te nemen. Hiervan maken wij de definitieve orderbevestiging die wij naar u toe mailen. Gaat u met deze bevestiging akkoord, dan gaan wij uw radiatorombouw(en) in productie nemen.

Lukt het invullen niet of is er een storing? Mail of bel ons dan even!

LEVERTIJDEN

Wij kunnen snel produceren. Informeert u gerust naar onze levertijden.
Bij ‘gespoten’ dient u rekening te houden met een levertijd van 3-4 weken. Bij ‘geen afwerking’ is de levertijd 1-2 weken. Afhalen kan onafgewerkt vaak al in 2-3 werkdagen. Heeft u een spoedlevering nodig? Neem dan gerust even contact met ons op!

U kunt de ombouw na fabricage bij ons afhalen in Hoek van Holland op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag na afspraak. De adres gegevens vind u op onze contactpagina.

Maakt u wel een afspraak? Dan voorkomt u dat u voor een dichte deur staat. Wij zijn namelijk niet altijd aanwezig op de werkplaats. Belt u dan even met 06-15450004 (Olaf).

Let u wel op het formaat van uw bestelde ombouw? De ombouwen zijn al geheel gemonteerd en vaak groter dan u denkt. Het is zonde als uw ombouw uw auto beschadigd of als er krassen komen in de lak van de ombouw.

 

Wij bezorgen indien gewenst de radiatorombouwen bij u thuis. Dit kost € 25,- per levering ongeachte het aantal radiatorombouwen.

Alle ombouwen worden tot in de hal afgeleverd indien bereikbaar (al dan niet met lift) voor één bezorger.

 

Wij werken uitsluitend met een hoge kwaliteit MDF MEDITE MR V313 met het FSC keurmerk. Dit is MDF met een hogere persing dan standaard MDF en bestaat uit meerdere lagen met verschillende hardheden hetgeen kromtrekken moet voorkomen. Dit merkt u bij de afwerking. Na schuren geeft dit materiaal de ombouw een superstrak eindresultaat.

U kunt kiezen voor de afwerkingen:

 1. Geen. In dit geval is de ombouw na productie klaar om door u gegrond en gelakt of gespoten te worden.
 2. Gegrond. Hier wordt de ombouw in de spuiterij eerst voorzien van een vullende grondlak. Na grondig schuren wordt de ombouw voor de tweede keer gegrond. Deze grondlaag geeft het materiaal een glad oppervlak. Na licht opschuren kunt u de ombouw direct aflakken.
 3. Gespoten. Na de het gronden (als hierboven vermeld) wordt de ombouw glad geschuurd en voorzien van een 2-componenten lak in zijde- of hoogglans. Deze lak is harder en meer slijtvast dan normale lakken en is langer kleurecht.

In onze bereken module gaan wij bij gespoten uit van zijdeglans (ZG) of hoogglans (HG).

INMETEN

Bekijkt u onze film animaties via de link in de linkerkolom bij ‘bereken uw prijs’. Hier wordt zeer duidelijk en gemakkelijk uitgelegd waar u op moet letten bij de door u gekozen situatie. Hieronder een overzicht:

SITUATIES TEGEN VOLLEDIGE ACHTERWAND (instructievideo’s)

SITUATIES INCL. DOORLOPEND BOVENBLAD (instructievideo’s)

 

Let bij het inmeten van de ombouw op de volgende zaken:
alle maten dient u in cm (of een deel daar van) in te vullen.
Breedte = van links naar rechts gemeten
Hoogte = van de vloer uit omhoog gemeten + minimaal 5 cm (indien mogelijk) t.b.v. bovensleuf in het front.
Diepte = van de achterwand tot het diepste punt van de radiator

 

 

Een radiatorombouw hoeft per definitie niet de warmteafgifte van uw radiator nadelig te beïnvloeden. Integendeel!
Een ombouw kan, door zijn speciale vorm, de luchtstroom zelfs beter de ruimte waar de ombouw staat rond leiden. Immers: de lucht dwarrelt niet (door vele invloeden) rond maar er ontstaat in veel situaties een mooie gerichte en constant gestuurde en gedoseerde luchtstroom, die een goede warmteverdeling in de ruimte waar de ombouw staat teweeg brengt. (denk maar eens aan het principe van een warmte convector, een aan de zijkant en voorzijde gesloten kast/bak waar de warmte ontsnapt door een smalle opening aan de boven of boven-voorzijde).

In bepaalde gevallen kan een kamerthermostaat wat trager reageren. Dit heeft te maken met bv. de plek waar deze thermostaat hangt. Dit verschijnsel kan je vergelijken met verwarming door vloerverwarming. Een trager reagerende thermostaat kan er wel voor zorgen dat andere vertrekken dan waar de kamerthermostaat hangt eerder en/of sneller warm worden of zelfs warmer kunnen worden.
De meest voor de hand liggende oplossing hiervoor is het toepassen van thermostaatkranen op de radiatoren waar men het te warm worden als hinderlijk ervaart. Een andere oplossing kan zijn: het verplaatsen van de kamerthermostaat naar een andere ruimte, bv.: een hal of trapgat, zodat de verwarming van het gehele huis geleidelijker gaat. Er zijn ook directere oplossingen. Men kan hier denken aan roosters of ventilatie sleuven die wij in het bovenblad van de ombouw kunnen aanbrengen. Twijfelt u of heeft u hierover nog een vraag? Stelt u die ons dan gerust! Wij kunnen u hierover informeren en adviseren.

 1. Meet altijd op verschillende plaatsen. De maat kan links of rechts van elkaar afwijken. Ga in ieder geval uit van de grootste maat. Informeer bij ons over de mogelijkheden en oplossingen bij maatafwijkingen.
 2. Eventuele leidingen of het verspringen van een muur dient u in de gaten te houden. U kunt eventuele plint sparingen in bereken uw prijs al opgeven. Het is mogelijk om de ombouw in het werk aan te passen. Kiest u voor Plaatsen dan lossen wij eventuele problemen of aanpassingen voor u op.
 3. Ombouwen van muur tot muur of tot kozijn, al dan niet met opbergvakken, behoren ook tot de mogelijkheden en geven uw kamer, kantoor of winkel een nette en chique uitstraling.
 4. Zitten er warmte meters op de radiator gemonteerd? Let dan op de diepte.
 5. Geeft u ook aan waar de knop van uw radiator zich bevind?
 6. Onze ombouwen zijn zo gefabriceerd worden dat ze makkelijk geheel of gedeeltelijk weg te halen zijn.
 7. Als u uw de muren niet wil beschadigen, denk bv. aan monumentale panden of afwijkende bouwkundige situaties, en toch een degelijke ombouw wil plaatsen, kunnen wij u een gedegen oplossing aanbieden.
 8. De opgegeven maat is altijd de binnenmaat van de ombouw. Wij tellen dan het materiaal erbij op. Dit is + 2  cm (per zijwand) in de lengte, 2cm (bovenblad) voor de hoogte en voor de diepte komt er in 5 cm bij de strakke dieptemaat e.e.a. afhankelijk van uw keuze van webbing: uw radiator is bv. 17 cm diep, gemeten vanaf de muur achter de radiator tot aan de voorzijde van de radiator. In dit geval wordt de ombouw zo’n 22 cm of meer diep. Dus in ons voorbeeld: 17 (de radiator) + 5 (materiaal dikte ) = 22 cm.
 9. In de bereken module heeft u als eerste ingevuld waar en hoe uw radiator staat of hangt. Dit is voor ons van belang om de juiste maat te bepalen. Het bovenblad steekt standaard 2 cm uit t.o.v. de voorzijde tenzij u anders aangeeft. De overstek (zo wordt dit genoemd) van het bovenblad komt nog bij de buitenste maat. Voor u betekent het (in ons eerdere voorbeeld) dat de totale diepte 22 cm wordt. Nogmaals: u hoeft ons alleen maar de strakke buitenmaat van uw radiator op te geven, in ons voorbeeld 20 cm! Een breder blad t.o.v. de plek waar het radiatorgedeelte zit behoort ook tot de mogelijkheden. Meer of minder overstek kan ook.