Veelgestelde vragen | kom alles te weten

Staat uw vraag hier niet bij?

Bel of mail ons gerust! Bellen op 06-51234611 of stuur een mail naar info@radiatorombouwopmaat.nl.

Heeft het voordelen om meerdere ombouwen tegelijk te bestellen?

Jazeker. Er worden dan maar 1x transportkosten gerekend per levering.

Hebben jullie ook een showroom?

Wij hebben in Hoek van Holland de fabriek staan waar wij uw radiatorombouw produceren. Hier is op dit moment geen mogelijkheid om te kijken.

Leveren jullie ook buiten Nederland?

Jazeker. U kunt ons bijvoorbeeld ook regelmatig in België tegenkomen. Overige landen op aanvraag.

Kan ik ook zelf aflakken?

Jazeker. Hiertoe adviseren wij vooral een goede vullende grondlak te gebruiken om een strak eindresultaat te verkrijgen. Gemakkelijk voor u is dat de webbingen allemaal zeer eenvoudig te verwijderen zijn zodat schilderen of rollen erg eenvoudig wordt en de kans op druipers erg klein is.

Ik wil niet in mijn muren boren. Is dat noodzakelijk?

Nee. Al onze ombouwen kunt u los en/of demontabel plaatsen. Moet de ombouw toch vastgezet worden? Wij hebben dan meerdere mogelijkheden om dit te verwezenlijken.

Ik heb een eigen kleur of een niet RAL kleur, kan dit?

Nee, wij leveren de radiatorombouwen alleen gespoten in RAL-kleur

Hoe worden de ombouwen afgewerkt?

U kunt uit drie afwerkingen kiezen:

  1. geheel blank, u kunt de ombouw dan zelf verder afwerken.
  2. gegrond, de ombouw wordt dan twee maal geschuurd en twee maal gegrond met een diep vullende grondlak.
  3. gespoten, de ombouw wordt dan na het gronden twee maal met een 2-componenten zijdeglans lak afgewerkt. U wenst hoogglans? Dat kan ook. Hoogglans lak heeft een meerprijs van 25% bovenop de spuitprijs.

Wat is de levertijd?

Onafgewerkt afhalen te Hoek van Holland: 1-3 werkdagen, Onafgewerkt laten bezorgen: 1-2 weken, Gegrond/gespoten afhalen/bezorgen: 3-4 weken. Via onze andere tak www.123ombouw.nl leveren wij ook radiatorombouwen op maat. Dit zijn zelfbouwpakketten en worden gratis binnen een week thuisbezorgd. Deze zijn nog wel onafgewerkt.  

Kan ik nog bij de radiator komen als er een ombouw geplaatst is?

Ja, elke ombouw wordt zo gemaakt dat deze ten alle tijden los en in zijn geheel weg gehaald of geschoven kan worden of dat de fronten van de ombouwen zeer eenvoudig los te klikken zijn. Voor de bediening van de radiatoren kunnen wij desgewenst een knop luikje aanbrengen. Zie opties.

Heb ik sleuven nodig in mijn vensterbank?

In de meeste gevallen zijn openingen in de vensterbank niet noodzakelijk om de ruimte waar de radiatoren in staat te verwarmen. In een enkele situatie zullen wij ze wel aanbevelen. Dat kan zijn: daar waar er sprake is van enkele beglazing en/of stalen kozijnen of als er technisch of esthetisch gezien niet verantwoord is om een boven ventilatie sleuf toe te passen in het front.

Heb ik geen warmte verlies?

Onze radiatorombouw hoeft per definitie niet de warmteafgifte van uw radiator nadelig te beïnvloeden. Integendeel! Onze ombouw kan, door zijn speciale vorm, de luchtstroom zelfs beter de ruimte waar de ombouw staat rond leiden. Voor meer informatie hierover kijk op onze werkwijze pagina.

Bouwmarkten bieden kant en klaar pakketten. Wat is het verschil?

Het kant en klare karakter van de bouwmarkt ombouwen gaat tegenvallen. Vaak moet er nog flink wat gezaagd, geschroefd en geplakt of gelakt moeten worden. Deze ombouwen bestaan uit losse delen en het materiaal is dunner dan ons maatwerk. Wilt u warmteverlies en teleurstelling voorkomen, kies dan voor ons specialisme. Wij maken alles op maat en gebruiken daarvoor de beste materialen en lakken. Ook kijken wij naar duurzaamheid en milieu.

Van welk materiaal worden de ombouwen gemaakt?

Wij maken al onze producten van Medite MR V313 met FSC keurmerk. Medite is sterk, vervormd niet en leent zich perfect voor de vele afwerkingen die wij het eindproduct geven.

Ik wil een ander ontwerp dan op de website, kan dat?

Jazeker, wij maken alles op maat en helpen u graag uw idee of ontwerp te verwezenlijken. Wij zien uw ontwerp graag tegemoet en doen u een passende voorstel.

Ik kan mijn situatie niet kwijt in de berekenmodule wat nu?

Stuurt u ons dan een foto van de situatie en beschrijving van de wensen per e-mail (info@radiatorombouwopmaat.nl), liefst met foto. Dan zullen wij daar op reageren.

Ik wil bestellen maar weer niet of ik de juist maten invul, wat nu?

Op de afrekenpagina kunt u kiezen voor de knop 'extra controle' i.p.v. betalen per ideal. De 'order' komt dan bij ons binnen en deze nemen wij dan nog telefonisch met u door. De order wordt daarna eventueel aangepast en nogmaals verstuurd. Als alles akkoord is en de betaling is voldaan via de meegestuurde betaallink gaan wij de radiatorombouw(en) in productie nemen.