Radiator naam: Huiskamer

1. Laten we beginnen!

We gaan in een paar stappen jouw nieuwe radiatorombouw samenstellen, geen zorgen we helpen je er doorheen.

Laten we beginnen met deze ombouw een naam te geven (bijv: Huiskamer).

2. Uw situatie

Kies een situatie wat op deze radiatorombouw van toepassing is, in verhouding met eventuele muren waar de radiatorombouw contact mee maakt.

Bekijk de uitleg video
Bekijk de uitleg

muur zonder raam en vensterbank

Deze situatie kiest u als u geen kozijnen/vensterbanken in de muur heeft waar de radiatorombouw tegen aankomt.

muur met raam en doorlopend bovenblad

Deze situatie kiest u als er een kozijn en vensterbank direct in contact komt met uw radiatorombouw en wilt dat het bovenblad doorloopt tot het kozijn.

Binnenmaat

Dit is de inwendige nettomaat tussen het materiaal waarin minimaal de radiator met alles wat uitsteekt moet passen.

Let op: Meet de hoogte minimaal vanaf de vloer tot hoogste punt van de radiator +5 cm om te voorkomen dat u door de bovensleuf uw radiatorplaat ziet.

Buitenmaat

De buitenmaat is binnenmaat + materiaal dikte en wordt automatisch berekend.

Bovenblad maat

Dit zijn de uiterste maten van het bovenblad

Bovenblad overstek

standaard is er aan de vrije zijdes 2 cm overstek t.o.v. de zijwanden en front van de radiatorombouw’.

4. Kies een webbing

De webbing is de vakvulling van de radiatorombouw.

Bekijk de uitleg video

5. Binnenhoek

De binnenhoek is de hoek om uw webbing gat heen. Er zijn 4 hoeken per webbing. Standaard zijn de hoeken klein rond gefreesd.

Bekijk de uitleg video

6. Frees

De webbing is de vakvulling van de radiatorombouw.

Bekijk de uitleg video
Bekijk de uitleg
Welke onderdelen mogen er gefreesd worden?
Welke onderdelen mogen er gefreesd worden?
Welke onderdelen mogen er gefreesd worden?
Welke onderdelen mogen er gefreesd worden?
Welke onderdelen mogen er gefreesd worden?

7. Extra opties

Deze stap is optioneel, wenst u geen extra opties klik dan op volgende stap.

Bekijk de uitleg

Plint inkepingen

Overige

Knopgaten

Kies in welk element de opening moet komen en vul de hartmaten (middenmaten) van het knopluik/gat in cm in. (alleen van toepassing als u een knopgat/luik nodig heeft)

8. Afwerking

Hieronder maakt u de keuze van de afwerking van uw radiatorombouw.

Bekijk de uitleg video
Bekijk de uitleg
Uw prijs: €0,00 incl. btw
Toon overzicht
Opnieuw beginnen

Uitleg

 

Muur zonder raam en vensterbank


Muur links: deze situatie kiest u als de radiatorombouw de muur links gaat raken.

Muur rechts: deze situatie kiest u als de radiatorombouw de muur rechts gaat raken.

Muur links en rechts: deze situatie kiest u als de radiatoromobuw de muur links en rechts gaat raken.

Geen muren: deze situatie kiest u als de ombouw links en rechts de muur niet gaat raken en dus volledig vrijstaand is.

Muur met raam en doorlopend bovenblad


Muur links: deze situatie kiest u als de radiatorombouw de muur links gaat raken en het bovenblad door gaat lopen tegen het kozijn.

Muur rechts: deze situatie kiest u als de radiatorombouw de muur rechts gaat raken en het bovenblad door gaat lopen tegen het kozijn.

Muur links en rechts: : deze situatie kiest u als de radiatoromobuw de muur links en rechts gaat raken en het bovenblad door gaat lopen tegen het kozijn.

Geen muren: deze situatie kiest u als de ombouw links en rechts de muur niet gaat raken en het bovenblad door gaat lopen tegen het kozijn.

Uitleg

 

Binnenmaten


Breedte: meet minimaal de radiatorplaat incl. alles wat links en rechts uitsteekt. Als er links en / of rechts een muur zit waar de radiatorombouw tegenaankomt meet u vanaf / tot deze muur.

Hoogte: meet minimaal vanaf de vloer tot hoogste punt van de radiator +5 cm om te voorkomen dat u door de bovensleuf uw radiatorplaat gaat zien. Als er een bestaand bovenblad of muurtje waar de nieuwe vensterbank op komt meet u vanaf de vloer tot hoogste punt waar het nieuwe blad op komt te liggen. Als het geheel scheef loopt kunt u dit in het werk aanpassen door de pootjes in te korten op die plek.

Diepte: meet vanaf de muur tot minimaal diepste punt voorzijde radiator of als het bovenblad door moet lopen vanaf diepste punt achterzijde (kozijn…) tot diepste punt aan de voorzijde.

Buitenmaten


Breedte: bij de breedte komen nog de materiaaldiktes van de zijwanden bij. Hier worden +2 cm per kant voor gerekend. Als u links en/of rechts een muur heeft wordt aan die zijde geen dikte bijgerekend. De zijwand zit er dan wel in voor transport en stevigheid. U kunt zelf kiezen of u hier gebruik van maakt bij montage.

Hoogte: bij de hoogte binnenmaat komt nog de materiaaldikte van het bovenblad bij van +2 cm.

Diepte: bij de diepte komt nog de materiaaldikte van het front bij. Hier rekenen we +5 cm voor. De frontdiktes zijn in werkelijkheid allemaal verschillend. Veel designs hebben montagelatten/platen achter het frame zitten. Dit maakt dat we voor alle fronten +5 cm rekenen. Hier zit altijd al wat speling bij zodat de binnenmaat redelijk strak mag worden ingevuld.

Neggematen


De neggemaat is de maat die het bovenblad nog doorloopt aan de achterzijde t.o.v. de zijwanden. Meet deze altijd vanaf het kozijn t/m het muurtje. Zie visualisatie hiervan in het instructiefilmpje. Meet altijd links en rechts omdat hier vaak verschil inzit door stucwerk. Deze maat gebruiken wij om de zijwanden alvast in te korten. Het bovenblad kunnen wij op verzoek ook helemaal op maat maken echter adviseren we wel om dit ter plekke te (laten) doen omdat deze situaties altijd wel iets weglopen blijkt in de praktijk. Dit is lastig van te voren in te meten.

Bovenbladmaat


Dit is de maat van het bovenblad. Het bovenblad steekt standaard aan de vrije zijdes 2 cm over.

Bovenbladoverstek


De maat van de overstekzijdes zijn aanpasbaar. Hierdoor wijzigt de maat van het bovenblad ook. De muurzijde staat standaard op ‘geen overstek’. Echter wordt de radiatorombouw haaks aangeleverd maar is de situatie ter plekke bijna nooit recht door op/aflopende vloeren of muren die scheef gestuct zijn of iets uit het loods taan. Daardoor ontstaat er aan de muurzijdes vaak een scheve kier. Dit is in het werk aan te passen door zaagwerk of een plakviltje. Als u een overstek kiest aan de muurzijde is het vaak ook opgelost omdat er dan een kier ontstaat waarin alles wegvalt. Vaak wordt hier de vloerplintdikte voor gebruikt als deze er zit. Zie voor visualisatie van dit ‘probleem’ in het instructiefilmpje.

Uitleg

Uitleg

Uitleg

 

Frees


Standaard wordt alle kopse kanten gefreesd met een kleine frees zodat het scherpe kantje eraf is t.b.v. schilder of spuitwerk. Indien gewenst kunt u bij stap 6 een andere sierfrees kiezen. Hierbij moet u aangeven op welke plekken u deze wilt. Zie voor locaties ook het instructiefilmpje voor visualisatie.
Bij keuze ‘klassieke frees bovenblad’ komt deze onder overstekzijdes van het bovenblad en de papegaaibekfrees op het bovenblad.

Uitleg

 

Extra opties


Extra bovensleuven: standaard bieden wij dit niet aan omdat middels de ondersleuf (luchtaanvoer) en bovensleuf (warme opstijgende luchtafvoer) de radiatorombouw voldoende zijn werk doet en er daardoor geen merkbaar warmteverlies is blijkt in de praktijk. Echter kunnen sleuven in het bovenblad nooit kwaad maar is het vaak minder mooi. Het kan wel gunstig zijn als er ‘beslagen’ enkel glas of een kapstok boven de radiator zit zodat de warme lucht directer naar zijn doel kan.

Opgedikte vensterbank: standaard is het bovenblad 1,8 cm dik. Bij deze keuze worden de zichtzijdes opgedikt naar 3,6 cm.

Opgedikte onderplint: standaard wordt deze plint 12 cm hoog gemaakt. Op verzoek kunnen we dit hoger / lager maken.

Knopgaten: een knopgat/luik is praktisch als u dagelijks bij deze knop moet. De meest onzichtbare plek is in de zijwanden. Als dit niet lukt dan in het bovenblad en in het uiterste geval in het front. Als u de knop (bijna) nooit gebruikt adviseren we om er geen gat/luik in te maken omdat dit minder mooi is. De knop/radiator blijft wel altijd bereikbaar. Bij kleine formaten haalt u de ombouw zo weg en bij grotere formaten kunnen we het front verwijderbaar maken middels een kliksysteem wat we voormonteren.

Uitleg

 

Afwerkingen


Geen: de ombouw wordt in de bruine MDF kleur afgeleverd en dient u nog in de grondverf te zetten en daarna af te lakken.

Grondverf: de ombouw wordt wit gegrond afgeleverd. De kopse kanten staan dan in de spuitplamuur en zuigen niet meer. Het meest werk is dus al gedaan en dient alleen nog afgelakt te worden.

Gespoten HG: de ombouw wordt in de door u gewenste ral kleur hoogglans (GLIMMEND!) afgespoten.

Gespoten ZG: de ombouw wordt in de door u gewenste ral kleur zijdeglans (NIET GLIMMEND!) afgespoten. Dit is voor spuitwerk de meest gekozen optie.